Foto: FoNet/Božana Pavlica

Matematička gimnazija u Beogradu obeležila je 55 godina postojanja, a njena direktorka Mirjana Katić je na svečanosti rekla da su tu školu stvorili hrabri ljudi, entuzijasti, "sa vizijom da se učenicima u Srbiji pruži jedan potpuno nov format obrazovanja, da najtalentovanija deca za prirodne nauke iz cele države budu zajedno u jednoj školi".

„Da rade po specijalnom programu i da za četiri godine steknu znanja, način razmišljanja koji će im otvoriti potpuno nove vidike, da postanu oni koji menjaju Srbiju, a i čitav svet. Iskreno verujem da su postignuti rezultati u 55 godina premašili najsmelije snove osnivača ove škole“, istakla je Katićeva.

Ona je konstatovala da su za to, pre svega, zaslužni posvećeni pojedinci, vanserijski predavači, koji su inspirisali svoje đake da izaberu svoj put, „na kome talenat, rad rad i istrajnost vode do vrhunskih rezultata i svetskih uspeha, put na kome je sve moguće“.

„Sve društvene promene koje su direktno uticale na promenu u obrazovanju stavljale su pred velike izazove sve moje prethodnike, kao i mene. Ne zaboravite da je sve lako uništiti, a vrlo teško sačuvati, pa čak i najbolju obrazovnu ustanovu u regionu“, ukazala je Katićeva.

Tatjana Matić Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić naglasila je da Matematička gimnazija pokazuje da je obrazovanje jedna od najbitnijih karika društva i predstavlja „najsvetliju tačku obrazovnog sistema zemlje i put hrabrih, istrajnih i nauci posvećenih pojedinaca“.

„To je najbolja moguća prezentacija Srbije koju možemo poželeti i koju imamo. Razvoj talenata ovih mladih ljudi i njihova priprema za digitalne poslove u budućnosti, ali i rešavanje zadataka i nepoznanica koji će, kako nam je to upravo ova nesrećna pandemija pokazala, uvek biti, predstavlja naše najbolje ulaganje u budućnost i sve ono što dolazi“, zaključila je Matićeva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar