Novinar Nove ekonomije Mateja Agatonović govorio je za televiziju Nova o upadu Uprave kriminalističke policije (UKP) u prostorije kompanije D Expressd. Navodi da nije novina u Srbiji da se akcije policije najavljuju kroz tabloide, ali da ne može da zamisli da jedna privatna kompanija utiče na odluku o štrajku u javnom preduzeću.

„Ne mogu da zamislim kako bi došlo do toga da jedna privatna kompanija utiče na izazivanje ili prolongiranje štrajka u jendom javnom preduzeću“, priča Agatonović za „Probudi se“.

On ističe da problemi u pošti nisu novi i da privatni akter na tržištu ne može da izazove tu vrstu problema sa kojom se suočavaju radnici pošte.

#related-news_0

„I dalje ne mogu da razumem šta policija želi da dobije ovim, odnosno na kakve nepravilnosti navodno žele da ukažu“, kaže Agatonović.

Podsetio je da je iz predmeta „Jovanjica“ 660 kilograma kanabisa izuzeto zbog toga što nije bilo nikakvog naloga.

„A u trenutnoj situaciji kada ne znamo zašto ni kako je policija došla do saznanja, samo dodatno muti vodu“, priča Agatonović.

Foto:N1

U prostorije kompanije „D Express“ sinoć oko 20 sati upali su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije.

Kako je javila reporterka N1, policajci su rekli da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

„Četvrti sat smo već ovde i dalje traje ispitivanje… Čeka se da se zapečati kancelarija računovodstva“, javila je reporterka N1 oko 1 sat iza ponoći i dodala da joj čovek sa kačketom UKP-a nije pokazao sudski nalog.

BONUS VIDEO: Policija bez sudskog naloga u prostorijama D Expressa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar