otpredsednica GrO Narodne stranke u Čačku Violeta Marković/ FOTO/Ljubica Sokić

"Gradonačelniče naš, mio nam je svaki čovek koji je zbacio jaram i udahnuo jedan bar udisaj slobode, slobode da se bori za čiste reke, vodu i vazduh, i ne klanja se vođi", poručila je večeras čelniku Čačka, Milunu Todoroiviću, potpredsednica GO Narodne stranke u tom gradu Violeta Marković.

Ona je reagovala na njegovu izjavu u kojoj je Todorović naveo da je predsednik Aleksandar Vučić učinio sve da se ispoštuje volja naroda, kada je u pitanju povlačenje Zakona o eksproprijaciji i stopiranje svih aktivnosti kompanije „Rio Tinto“, iste one sa kojom su prethodne ugovore i dozvole potpisali predstavnici bivše vlasti, čije su oličenje Boris Tadić, Bojan Pajtić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

Pročitajte još:

Ovo današnje nasilje nad građanima je očajnički potez bezidejnih uposlenika Dragana Đilasa , poput Nebojše Zelenovića i Mlađana Đorđevića, koji je uzgred i Đilasov kum, u pokušaju da otmu poneki politički poen, naveo je Todorović.

„Današnjim okupljanjem još jednom su pokazali ne samo da su u političkom paradoksu, već i u političkom klimaksu. Davno prošlo vreme. Molim građane da ne nasedaju na njihove provokacije, a državne organe pozivam da rade u skladu sa zakonom i omoguće svima pravo na slobodu kretanja, koju im garantuje Ustav Republike Srbije“, poručio je Todorović.
Sa druge strane, Violeta Marković kaže da je bilo sreće, gradonačelnik Čačka bi bio danas sa svojim građanima.

„Trebalo je da kažeš kako si uz narod, napaćen i namučen. Znaš gradonačelniče, danas je jedna persona pokušala da se zaleti kolima na ženu iz Obrve, i povredila je. Jedan čovek je poslušao danas tvog zamenika predsednika gradskog parlamenta, Aleksandra Maksimovića. Ženi su oduzeli 3,5 hektara zemlje za njihov famozni aerodrom u Ladjevcima, pa kolima nasrnuli na nju“, podsetila je ona.

Prema njenim rečima, ta žena je došla među svoje, da prekrati praznične muke, jer zna da ima još onih koji ne daju đedovinu.

„Sa nama je bio i čovek kome ste pravo na zdravlje oduzeli, jer ste napravili asfaltnu bazu u Preljini, a kako i s kim, Todorović dobro zna. Sa nama je bila slobod, ljubav i poštovanje“, istakla je za naš portal Marković.

Ona je navela da Todorović nije gradonačelnik svih Čačana, već Vučićev plaćenik o trošku naroda. Zapitala ga je kada će da pokaže rešenja o istraiživanjima metala na Ovčaru i Kablaru.

„Dragi moji Čačani, članovi svih grupa različitih interesovanja, znate li da će raskopavati oko naše Male Srpske Svete Gore, da će kopati u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri? Vernici, ateisti, građanisti, nacionalisti, politični, apolitični, bogati, siromašni, srećni, tužni, plavokosi, crnokosi, smeđokosi… Pogledajte decu u oči pa kažite da to nije vaša briga i borba. Ako vas nije zabolela Loznica, Dobrinja, Pranjani, zar vas ne boli Kablar, biser planina naše opštine“, emotivna je bila Marković.

BONUS video: Čačanski srednjoškolci protiv Rio Tinta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar