Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je tokom poslednja 24 sata evidentirano još 2.138 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 26 osoba. Testirana su još 13.832 pacijenta, a na respiratoru je 161 pacijent.

Tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 2.145 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 29 osoba. Testirano je bilo još 13.688, a na respiratorima je bio 171 pacijent.

***

Krizni štab zaseda danas u 16 sati

Tema će, kako nam je napomenuto u Vladi Srbije, biti aktuelna epidemiološka situacija i mere. Iz Vlade nagoveštavaju da ne treba očekivati promene u odnosu na već postojeće i važeće.

Krizni štab zaseda pred uskršnje i prvomajske praznike, pa bi tema mogla da budu i mere koje će biti aktuelne tokom tih dana.

***

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je popuštanje epidemioloških mera protiv koronavirusa.

„Radiće ugostiteljski objekti. Ali postoje razmimoilaženja da li samo za vakcinisane ili za sve“, preneo je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u našu zemlju stigao i drugi lek protiv kovida 19 regeneron i da je već ušao u protokol za lečenje pacijenata.

Vučić je, uoči polaganja kamenta temeljca za novi kovid bolnicu u Novom Sadu, rekao da je u Srbiju stiglo 20.000 tableta Regenerona, koji će se koristiti za lecenje kovida pored leka Bamlanivimab, koji je već u upotrebi.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da za predstojeće praznike „nema mnogo prostora“ za popuštanje epidemioloških mera jer imamo „jedne od najfleksibilnijih mera“ u odnosu na druge zemlje.

Ona je navela da su nekim zemljama zbog pandemije koronavirusa mere mnogo rigoroznije nego u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar