Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je epidemijska situacija u Srbiji poslednjih dana pogoršana i da je evidentan porast broja zaražavanja, kao i prijema u bolnicu.

„Sve je više i pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Kada je u pitanju Infektivna klinika, poslednjih dana smo imali porast i do 170 pregleda u toku 24 časa. Imali smo povećan broj i prijema. Trenutno u kovid bolnici Batajnica imamo 435 teških pacijenata, na intenzivnoj je oko 59 i 36 je intubirano“, rekao je Ašanin za TV Pink.

Kako kaže, problem je nepoštovanenje zabrane okupljanja, što se uvek obije građanima povećanjem zaražavanja, kao i prijema u bolnicu.

Kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji, Ašanin kaže da je postignut izuzetan uspeh.

„Samo u Kliničkom centru smo do sada vakcinisali 2.700 zaposlenih, a kompletno vakcinisano sa dve doze je njih oko 1.600. Mi smo vakcinisali i 1.600 građana, kao i još 600 ljudi iz raznih organizacija u državnoj upravi“, rekao je Ašanin i istakao da se mora uraditi kompletna vakcinacija.

On je istakao da građani pogrešno misle da su posle prve doze zaštićeni, dodajući da do nije potpuno i da mora da se sačeka i sa drugom dozom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar