Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović danas je, povodom navoda Marinike Tepić i Marije Lukić o seksualnom zlostavljanju žena na radnom mestu, ocenila da je svaka zloupotreba teme zlostavljanja žena opasna i da je pogrešno manipulisati time zarad političkih poena.

„Ukoliko imate saznanja o seksualnom zlostavljanju žena, uključujući i ono na poslu o čemu se govori poslednjih dana, prijavite to nadležnim organima. Ali da koristite tako osetljivu temu za prikupljanje političkih poena, kritike političkih protivnika i da nagađate brojke i situacije je pogrešno i štetno i ne donosi dobro ni ženama ni društvu u celini“, izjavila je Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Mihajlovićeva je rekla da će Srbija uskori dobiti dugoočekivani Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji između ostalog predviđa i odredbe koje zabranjuju svaki vid nasilja i zlostavljanja žena na radnom mestu, uključujući seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, saopšteno je iz njenog kabineta.

Marija Lukić iz Brusa, predsednica fondacije koja se bavi pravima ugroženih žena u unutrašnjosti Srbije, izjavila je da se žene zbog zaposlenja seksualno ne zlostavljaju samo u Jagodini, na šta je u Utisku nedelje skrenula pažnju Marinika Tepić, nego da je to postala praksa i u Kruševcu, Čačku, Kraljevu, Valjevu i drugim gradovima.

Lukić je agenciji Beta kazala da je seksualno zlostavljanje žena posebno izraženo u Kruševcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar