Vesna Malisic
Vesna Mališić Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bila je zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić koja je, komentarišući posetu izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela Beogradu, izrazila nadu da će se u Srbiji primetiti boljitak od sporazuma potpisanog u Vašingtonu, ali i bojazan da se sve to neće završiti ukoliko američki predsednik Donald Trmap ne dobije nove izbore.

„Jedino što nismo saznali da li se ovi sporazumi, koji se sada potpisuju, da li će ih nova američka administracija prihvatiti odnosno, da li je to nešto što je trajni sporazum ili je to sporazum ove administracije“, ukazala je ona.

Mališić je napomenula da joj je bilo zanimljivo što je Vučić „po hiljaditi put rekao da je ovo istorijski trenutak“, misleći na  dolazak Američke razvojne agencije (DFC) u Beograd.

„Mi nekako imamo tih istorijskih trenutaka više nego što možemo da ih potrošimo, on ih nam donosi. Kada ćemo mi nešto istorijski da uradimo sa EU sa kojom ove godine nismo otvorili nijedno poglavlje pa me u tom smislu zanima kako će sve ovo što radimo sa SAD da se reflektuje na odnose sa EU“, rekla je ona.

Na pitanje da li inicijativa Ričarda Grenela o obnovi zgrada Ministarstva odbrane i Generalštaba koje su srušene tokom NATO bombardovanja može da utiče na promenu javnog mnjenja prema Zapadu i Americi, pa čak i prema NATO, Mališić je rekla da je ova vlast učinila sve da prosečni birač ne može da se snađe.

„On u stvari ne zna da li treba da bude za Rusiju, za Ameriku, Evropu, Kinu i to je nešto što je proizvela ova vlast, tu vrstu konfuzije, ali to je loše jer takvo javno mnjenje ne shvata ideju budućnosti“, naglasila je ona.

O čemu je sve još govorila Vesna Mališić pogledajte u video prilogu:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar