Mala Monika prebrodila otmicu, a uskoro će dobiti i svoj stan

Podeli:
Foto: Facebook, Biljana Ljubisavljević/Nova.rs, MUP Srbija

Monika Karimanović (15) iz Suvog Dola koju je pre tri godine oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, uspela je da se izbori sa posledicama nasilja koje je preživela tokom desetodnevne otmice, a uskoro će dobiti i bolje uslove za život jer su predstavnici grada danas obećali da će biti dograđena porodična kuća u kojoj živi sa roditeljima i dedom.

Devojčicina majka Aleksandra Karimanović rekla je danas da je njena ćerka dobro i da se priprema za polaganje testova za upis u srednju školu.

Foto: Biljana Ljubisavljević/Nova.rs

„Dobro je, idemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala na svoje noge i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je opet, uzdignute glave, rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo i da idemo svi napred“, kazala je Aleksandra.

Prema njenim rečima, Monika bi želela da upiše srednju školu za vaspitače ili pravno-poslovnu školu.

„Nadamo se da će upisati to što želi. Nismo još počeli sa pripremama za proslavu male mature. Ima vremena, tokom maja ćemo da vidimo da kupimo haljinu i sve ostalo što joj treba“, izjavila je Aleksandra.

Kazala je da su srećni što će nakon nadogradnje kuće, koju im je obećala gradonačelnica Dragana Sotirovski, njihova ćerka dobiti svoju sobu i kupatilo.

Foto: Biljana Ljubisavljević/Nova.rs

Devojčicin deda Miodrag Sulejmanović rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dograđen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

„Najbitnije nam je to što će struja biti odvojena od mog brata i biće najverovatnije voda. Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva izvađena osim građevinske dozvole“, rekao je Sulejmanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prilikom obilaska Karimanovića kazala da je grad odlučio da im nadogradi kuću, nakon što su izrazili želju da ostanu da žive u Suvom Dolu.

Pročitajte još:

Sotirovski je rekla da je završen postupak legalizacije porodične kuće Karimanovića i u toku je postupak dobijanja građevinske dozvole za nadogradnju, kako bi Monika dobila svojih 40 kvadrata stambenog prostora.

„Ne bih govorila o iznosu radova, grad ima svoje ljude i donatore koji žele da pomognu u materijalu i građevinskim radovima. Ne treba zazboraviti da grad ima i svoje javno komunalno preduzeće koje ima majstore, pa ćemo svi zajedno pomoći“, istakla je Sotirovski.

Na pitanje novinara da li je i današanji obilazak porodice Karimanović deo funkcionerske kampanje koju joj mnogi zameraju, Sotirovski je naglasila da nema nikakve funcionerske kampanje i da ona samo radi svoj posao gradonačelnice.

„Ja sam gradonačelnica svih Nišlija 365 dana u godini. Radim svoj posao, vodovod, kanalizacija, asfalt. To ne može da čeka, bez obzira što su izbori. Mi ćemo raditi i na dan izbora, karavan će ići i u ponedeljak. Nema tu kampanje. Uostalom, mi nemamo lokalne izbore, a ja nisam ni na jednoj listi za narodne poslanike, tako da ne vidim da ima bilo kakve funkcionerske kampanje“, istakla je Sotirovski.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ oteo je 12-godišnju Moniku Karimanović na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena u selu Pasjača posle desetotodnevne potere u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika Odreda žandarmerije, vojske i običnih građana.

Jovanović je uhapšen 5. januara na seskom groblju u rodnoj Malči i to nakon što je otkriveno da se krio u štali u tom selu. Tokom suđenja nije pokazao nikakvo kajanje za zločin koji je počinio već se pravdao neuračunljivošću i alkoholizmom.

Viši sud u Nišu osudio ga je na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja. To je prva presuda doživotne robije u Srbiji nakon ukidanja smrtne kazne i to od maja 2019. godine kada je su na snagu stupile izmene Krivičnog zakonika kojima je za najteže zločine predviđena kazna doživotnog zatvora.

Zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio, Jovanović je u zatvoru proveo 22 godine. Nadimak „Malčanski berberin“ dobio je zbog toga što je svoje žrtve, a sve su imale dugu kosu, šišao do glave.

BONUS VIDEO: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar