Major Helena i Ana Brnabić Foto:N1/TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Helena Vuković rođena je 1973. godine kao M.V. Pohađala je Vojnu gimnaziju a nakon toga i Vojnu akademiju 1996. U profesionalnoj službi bila je do 2014. godine, kada je penzionisana sa činom majora, jer je objavila da ulazi u proces prilagođavanja pola rodnom identitetu. U nekom prethodnom životu ona je imala brak i četvoro dece, počela je neko potpuno novo iskustvo. Ona je svoj život promenila iz korena, ali Srbija nikako to da učini. Posle nekoliko parada ponosa koje su u prestonici održane bez većih tenzija, dočekali smo da Europrajd, čiju organizaciju je Beograd dobio još 2019. bude otkazana. To nam je saopštio predsednik Aleksandar Vučić.

Helena je zbunjena i pita se, kako to premijerka koja je gej treći put dobija mandat, a u isto vreme se otkazuje Prajd?

„Mnogo mi je žao. Propustili smo veliku šansu da Evropi pokažemo da smo koliko-toliko civilizovano društvo. Zatečena sam ovom vešću“, priznaje Helena u izjavi za Nova.rs.

Ona ima važnu poruku i za premijerku Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislila sam da pored premijerke koja je gej, možemo da očekujemo, ako ništa drugo, makar normalan Prajd. Premijerka koja je gej dobija treći mandat, a mi da nemamo Prajd, pa mi smo za Riplija i rubriku ‘Verovali ili ne’ „, kaže Helena za Nova.rs.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Evroprajd biti otkazan, prepustivši novoj/staroj premijerki, Ani Brnabić, da obrazloži razloge otkazivanja.

„Biće odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je danas Vučić i dodao da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

*****

BONUS VIDEO: Vučić: Biće otkazana Parada ponosa u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare