Foto: budihuman.rs

Magdalena Nedeljković, sedmogodišnja devojčica iz Kosovske Mitrovice boluje od teške i nepredvidive bolesti Tuberozne skleroze. Magdaleni je jedina nada operacija u Hjustonu, koja košta 250.000 evra. Njeni roditelji ne mogu sami da priušte put u Hjuston, ni troškove operacije, a ovo je prilika da im pomognemo - slanjem SMS poruke 933 na broj 3030.

Magdalena je rođena kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Sa osam meseci dobija prvi epi napad, nakon koga dobija dijagnozu Tuberozne skleroze. Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena.

Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina. Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju.

Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke koji hirurški zahvat može pomoći Magdaleni, kao i sprovođenje zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja.

„Jedina joj je nada da je odvedemo u Hjuston na operaciju, koja košta 250.000 evra. To je za nas nedostižna cifra. Tamo bi joj odstranili sve tumore na mozgu, čime bi se rešio problem epi napada. Magdalena bi mogla, uz dobru terapiju logopeda i defektologa, da stigne svoju generaciju. Ti tumori onemogućavaju da se mentalno razvija. Do sada smo skupili oko 120.000 evra, treba nam još oko 130.000. Molim ljude da nam pomognu. Znam da danas niko nema da se rasipa, ili bar nema većina nas, ali molim ljude kao boga da se danas nečega odreknu i pomognu našoj Magdaleni“, rekla je Magdalenina majka za „Blic“.

Magdaleni svi možemo da pomognemo, slanjem jedne poruke ili uplatom na račun. 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar