Foto: Ministarstvo privrede

Mađarska vlada izdvojila je 25 miliona evra za podršku kompanijama iz te zemlje koje će investirati u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i direktor Mađarske agencije za promociju izvoza (HEPA) za Zapadni Balkan Nemanja Milutinović razgovarali su danas o unapređenju saradnje, navodi se u saopštenju.

Atanasković je navela da mađarske kompanije pokazuju sve veći interes za ulaganje u Srbiji, zbog čega je potrebno preduzeti korake kako bi se potencijalni mađarski investitori upoznali sa više atraktivnih lokacija u centralnom delu Srbije, posebno u regionu budućeg moravskog koridora.

Na sastanku je rečeno da je Vlada Mađarske izdvojila 25 miliona evra za podršku svojim kompanijama koje će u narednom periodu u Srbiji uložiti blizu 80 miliona evra, dodaju iz Ministarstva privrede.

Milutinović, koji je počasni konzul Mađarske u Srbiji, saglasio se da mađarski investitori ne poznaju dovoljno mogućnosti za ulaganja u ostatku Srbije.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo HEPA zato ulaže napore kod Vlade Mađarske da se investicije prošire na čitavu Srbiju i ne budu pretežno fokusirane na teritoriju Vojvodine.

Milutinović je dodao i da postoji veliki interes mađarske strane za kupovinu ili dokapitalizaciju srpskih firmi, kao i stvaranje strateških partnerstava na drugim osnovama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar