Vojska Srbije pomaze u vodosnabdevanju ugrozenih opstina
Vojska Srbije pomaže u vodosnabdevanju ugroženih opština Foto:Ministarstvo odbrane

U Gornji Milanovac i Lučane, gde je proglašena vanredna situacija zbog nestašice vode, stigle su cisterne Vojske Srbije. Nadležni opominju da su se mnogi meštani oglušili o molbe da u ovoj situaciji ne zalivaju bašte i voćnjake.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Zbog problema u vodosnabdevanju sa sistema „Rzav“ proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje.

Odluku o raspoređivanju devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u četiri opštine, doneo je ministar odbrane Nebojša Stefanović na osnovu naredbe predsednika Aleksandra Vučića.

Vojska Srbije pomaze u vodosnabdevanju ugrozenih opstina
Vojska Srbije pomaže u vodosnabdevanju ugroženih opština Foto:Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima Republike Srbije u rešavanju problema izazvanih elementarnim nepogodama, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO: Reportaža – nema vode u Zrenjaninu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar