Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Država je od početka poštovala sve preporuke struke, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovarajući na komentar novinara da se stiče utisak da predstavnici države nisu od samog početka pozvali građane na odgovrornost.

Na komentar da se sada govori kako su građani bili neodgovorni uprkos tome što je bio utisak da i predstavnici države nisu od starta poslali takvu poruku, Lončar je odgovorio:

„Ipak, to je bio samo utisak, u svakom momentu i od prvog momenta smo poštovali sve preporuke struke“.

Upitan zašto na konferenciji nije prisutan doktor Branislav Nestorović, uz konstataciju novinara da li je to zbog njegove „šale“ o korona virusu, Lončar je rekao da je on deo Kriznog štaba i da je prisustvovao svim sastancima, kao i da je trenutno sa njima.

„Nestorović je doktor koji mnogo pomaže, radi i kome verujemo, a da li će danas ili sutra prisustvovati konferenciji, zavisi od njegovih obaveza i rasporeda“, kazao je ministar.

Kisić Tepavčević: Situacija je pod kontrolom

Zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je, na pitanje da li smo uspeli sa prethodnom taktikom i zašto nismo zadovoljni, rekla da je bez obzira na to situacija pod kontrolom, kao i da bi da nije tako kriva izgledala kao plamen sveće.

„Umesto toga današnja kriva nam pokazuje da smo radili dobar posao“, rekla je ona i dodao da i sada za većinu slučajeva imamo utvrđeno kako su se oboleli od korona virusa zarazili.