Lončar: Država direktno iz bolnice šalje u banju na oporavak

Društvo 02. avg. 202017:24
Podeli:
Zlatibor Lončar Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je država, u cilju prevencije oboljevanja od koronavirusa, olakšala svim pacijentima kojima je potrebna rehabilitacija tako što će odmah nakon završenog bolničkog lečenja direktno ići u banje.

Pročitajte još:

„Na sebe smo preuzeli birokratiju, podnosimo zahtev, nabavljamo uput, zakazujemo mesto … i proverite da li je to ikada bilo. Olakšali smo svima. U bolnicama im uradimo test, ne želimo da odu kući, da se desi da ih neko drugi zarazi, i ako su negativni vozimo ih pravo u banju ili institute za rehabilitaciju“, rekao je Lončar.

Lončar je to rekao na konferenciji za novinare Kriznog štaba upitan da prokomentariše pojedine informacije iz Selters banje u kojima se tvrdi da nisu imali dovoljno zaštitne opreme, da ima zaraženih zdravstvenih radnika kao i pacijenata i da neki dolaze sa temperaturom.

Lončar je rekao da kada je u pitanju temperatura, treba da se zna da svaki pacijent durgačije reaguje i da svaka temeperatura nije kovid, kao i da neko može da je dobije kao rezultat šoka.

Podsetio je da je Selters jedno vreme bio namenjen zdravstvenim radnicima i dodao da zato nema logike u tome da nije bilo opreme.

Lončar je naveo da na dnevnom novu postoji na hiljade izlečenih pacijentata koji direktno odlaze u banje.

Voleo bih da je rečeno imamo hiljade izlečenih, a da postoje i takvi, rekao je Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar