Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon informacije da će da će privremena Kovid bolnica iz Merkura u Vrnjačkoj Banji biti premeštena u bolnicu Agens u Mataruškoj Banji, oko stotinak meštana okupilo se ispred Agensa, nezadovoljni zbog mogućeg scenarija.

Oni su danas potpisali peticiju kojom traže da se ponovo razmotri odluka, koja bi mogla imati štetne efekte.

Inače, u neposrednoj blizini ove bolnice nalazi se Gerontološki centar sa 250 korisnika koji je jedan od svega nekoliko u Srbiji u koji nije ušao koronavirus, ali i vrtić.

Meštani koji su se danas okupili ispred ove bolnice kažu da se plaše da će virus da se proširi i na najstarije. A onda bi i cela, kako kažu i onako oronula Mataruška Banja, nakon decenije zbrinjavanja raseljenih i izbeglih, potpuno propala.

„Nije problem u bolesnim ljudima, već u tome da su oni već hospitalizovani, i da će se prilikom transporta izložiti opasnosti. A dovode se u jedini objekat u Mataruškoj Banji na koji nije stavljen katanac. Takođe, pored bolnice se nalaze Gerontološki centar, vrtić i Sportski centar“, kaže Mina Maksimović iz Mataruške Banje.

Nezvanično se pominje da bi pacijenti mogli da budu hospitalizovani u Mataruškoj Banji, već naredne nedelje.

I o takvoj odluci je za N1 govorio direktor bolnice Merkur, Dejan Stanojević, rekavši da bi već ove nedelje Krizni štab mogao da donese takvu odluku.

Direktor Agensa Goran Kostić je u telefonskom razgovoru rekao da zvanična potvrda prelaska Kovid pacijenata iz Vrnjačke Banja, još ne postoji.

Na pitanje, zašto je urađena kompletna dezinfekcija objekta, Kostić kaže da su tako uradile sve bolnice za rehabilitaciju u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare