Napokon pale prve kazne, više osoba dobilo po džepu zbog nenošenja maski u GSP

Društvo 19. okt. 202107:50 > 07:59
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zbog nenošenja zaštitnih maski u javnom gradskom prevozu u Beogradu kažnjeno je sedam osoba, rekao je danas rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

„Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima. Juče smo već počeli sa tim i imali smo sedam situacija gde smo morali da sankcionišemo one najneodgovornije“, rekao je Šekularac za televiziju Pink, a prenosi Beta.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo 38 slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

Podsetimo, pre nekoliko danas je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekciji nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte.

Pre nekoliko dana je zbog nepoštovanja epidemioloških mera više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno je sa po 300.000 dinara na na području Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

U Beogradu su zbog nepoštovanja mera uvedenih zbog epidemije koronavirusa sankcionisani najpoznatiji gradski tržni centri Ušće, Rajićeva, Delta siti i Ada Mol. U Novom Sadu su kažnjena dva najveća šoping centra Promenada i Bigl, dok su u Kragujevcu sankcionisani Kosmos i Refleks.

Tada su kažnjena i odgovorna lica sa po 50.000 dinara, a jedna radnica u DIS-u u Kragujevcu je dobila kaznu i zbog toga što nije nosila zaštitnu masku.

Inače, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na poslednjoj sednici nije usvojio nove mere, iako je medicinski deo tog tela tražio da se one pooštre zbog drastičnih brojki novozaraženih i umrlih poslednjih nekoliko nedelja.

Bonus video – Dr Bajec: Izaziva li medicinska maska čmičak na oku?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar