Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno je sa po 300.000 dinara.

U Vladi Srbije rekli su za Nova.rs da su kažnjeni tržni centri na području Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

U Beogradu su zbog nepoštovanja mera uvedenih zbog epidemije koronavirusa sankcionisani najpoznatiji gradski tržni centri Ušće, Rajićeva, Delta siti i Ada Mol.

U Novom Sadu su kažnjena dva najveća šoping centra Promenada i Bigl, dok su u Kragujevcu sankcionisani Kosmos i Refleks, potvrdili su u Vladi Srbije za naš portal.

Inače, kažnjena su i odgovorna lica sa po 50.000 dinara, a jedna radnica u DIS-u u Kragujevcu je dobila kaznu i zbog toga što nije nosila zaštitnu masku.

Podsetimo, danas je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekciji nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte.

Inače, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na poslednjoj sednici nije usvojio nove mere, iako je medicinski deo tog tela tražio da se one pooštre zbog drastičnih brojki novozaraženih i umrlih poslednjih nekoliko nedelja.

Bonus video – Premijerka poručuje – ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare