Dragoslav Ljubičić. Emisija Utisak nedelje
Dragoslav Ljubičić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dragoslav Ljubičić, sindikalni aktivista i poverenik sindikata "Nezavisnost EPS", javio se u večerašnji "Utisak nedelje" i pružio podršku smenjenim tužiteljkama koje su radile na predmetu "EPS". On je tom prilikom ocenio da su na vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji "definitivno kadije".

„Odavno mi srce nije ovako igralo. Pružam ogromnu podršku (tužiteljkama), maksimalna podrška za njih“, rekao je Ljubičić na početku izlaganja.

Govoreći o hapšenjima u EPS-u, on je podsetio da je organizovao protest ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu koji je imao kolokvijalni naziv „Početak bune protiv kadija“.

„Definitivno su kadije na vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji, od (Nenada) Stefanovića do predsednica Kasacionog, Vrhovnog i Ustavnog suda. To su te kadije srpskog pravosuđa“, izjavio je on „Utisku nedelje“ na TV Nova S.

On je rekao kako nije iznenađen ni hapšenjima u EPS-u, kao ni smenom tužiteljki, jer „zna u kojoj zemlji živi“.

„Taj nivo korupcije (u pomenutom predmetu „EPS“), dešava se na jednom pomoćnom objektu u sistemu“, rekao je on.

„Možemo da zamislimo koliki nivo sredstava se zloupotrebio na drugim mestima u okviru EPS-a ili nivo sredstava u Telekomu ili bilo gde je država vlasnik i gde utiče na način trošenja sredstava. Zamislite koji je nivo sredstava moguć ukoliko jedan građevinski inženjer u okviru preduzeća TE ‘Kostolac’ ima mogućnost da upisuje promene na stanju radova koji su milionski iznosi“, dodao je on.

***
BONUS VIDEO – Izjava Zorane Ćurčić u večerašnjem „Utisku nedelje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar