Foto: Ivana Stojanov/Nova.rs

Pošto su neki domaći mediji objavili informaciju da su srpski turisti oterani sa grčkog ostrva Evija zbog straha od zaraze koronavirusom, ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić pojasnio je za naš portal da niko nije oteran, već da se grupa od 78 turista vraća u zemlju pošto ne žele da provedu 14 dana u karantinu, dok je jedan bračni par, oboleo od Covid- 19, ostao na lečenju u Grčkoj.

Pročitajte još:

„Nije tačno da su naši turisti oterani sa Evije, a tačno je da danas kreću nazad u Srbiju“, pojasnio je za naš portal ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

„Radi se o grupi od 80 naših građana, koji su preko agencije Grand Turs iz Novog Sada 3. jula doputovali na grško ostrvo Evija.

Pošto je jedan od putnika nakon dolaska na Eviju dobio temperaturu, testiran je i ispostavilo se da ima koronavirus, a zaražena je i njegova supruga.

Oboje su u bolnici, s tim sto je žena sa lakšom kliničkom slikom, a dok muškarac ima upalu pluća. Oboje ce biti transportovani u Srbiju o trošku osiguranja, kada grčki lekari procene da je to izvodljivo“, rekao je Ljajić za Nova.rs

Ostalih 78 putnika iz te grupe takođe se danas vraćaju u Srbiju, iako su testirani i nisu zaraženi koronavirusom, ali nisu prihvatili da provedu još 14 dana u karantinu, što je odlučio Krizni Štab ostrva Evija.

„Grčka je organizovala besplatan transport svih 78 turista iz ove grupe do bugarske granice, a tamo ih čekaju već spremni autobusi Grand tursa“, potvrdio nam je ministar Rasim Ljajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar