Foto:Google maps

Zbog naglog porasta novozaraženih i pogoršane situacije, i Odeljenje urologije leskovačke Opšte bolnice prelazi u kovid-sistem, rekao je za Južne vesti direktor Nebojša Dimitrijević. Na kućno lečenje otpuštaju se lakši pacijenti, jer, kako kaže, u Nišu i Kruševcu više nema mesta, pa postelje moraju biti spremne za sve koji imaju težu kliničku sliku.

Direktor nije mogao da kaže tačan broj trenutnih pacijenata na lečenju, jer se, dodaje, situacija menja iz sata u sat i stanje se znatno pogršalo, prenose Južne vesti.

Povezane vesti:

„Preko 40 pacijenata smo primili juče i danas, što je bio signal da moramo da spremimo dodatne krevete. Danas smo ceo dan naporno radili da sve bude spremno. Neke pacijente smo i otpustili koji nisu u teškom stanju, jer u Nišu i Kruševcu više nema mesta pa smo morali da reagujemo brzo“, rekao je Dimitrijević.

Sa dodatnim odeljenjem mesta će biti za preko 200 pacijenata, a direktor smatra da će dodatni kapiceti omogućiti miran vikend, odnosno da će mesta u leskovačkoj bolnici biti za sve koji imaju ozbiljniju kliničku sliku.

„Do ponedelljka bi ovi kapaciteti trebalo da budu dovoljni. Tada ćemo videti šta i kako dalje, nadam se da ćemo uspeti do tada da otpustimo još neke pacijente sa lakšom kliničkom slikom i oslobodimo krevete. Imamo dovoljno boca sa kiseonikom i propratnom medicinskom opremom. Opet smo u velikom problemu, ali nije da to nismo očekivali, jer je bilo pitanje trenutka kada će i Leskovac imati veliki broj zaraženih“, naveo je Dimitrijević.

Podsetimo, u Jablaničkom okrugu danas je skoro polovina testiranih bila pozitivna na virus korona, najviše novoobolelih je baš iz Leskovca.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar