Ilustracija Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević rekao je da je spisak lekara koji su potpisali apel za smenu Republičkog kriznog štaba pravio da bi "porazgovarao sa njima" i s obzirom da dolaze iz kovid bolnice, čuo njihovo mišljenje i sugestije šta se može popraviti kako bi se bolje zbrinuli pacijenti i smanjili rizici za zarazu.

„Želeo sam da vidim šta možemo da uradimo sada, da nonkovid bolnica počne da radi sa maksimalnim kapacitetom, po preporuci Ministarstva“, rekao je Dimitrijević na konferenciji za novinare, navodeći da je spisak pravio zbog sebe.

Podsećamo, direktor leskovačke Opšte bolnice napravio je spisak zaposlenih koji su potpisali apel za smenu Kriznog štaba, a na njemu su i dvojica lekara koji su otišli u penziju i doktorka koja je dala otkaz i sada radi u Kliničkom centru u Ljubljani.

Dimitrijević je rekao da je taj spisak bio već objavljen na internetu.

Pročitajte još:

„Tu se nalaze i lekari koji su tražili smenu Rebubličkog, a samim tim i Gradskog kriznog štaba. Ta imena su objavljena 5. avgusta 2020. godine, a ja sam hteo da vidim koji su lekari iz leskovačke bolnice. Tražio sam da mi izvuku njihova imena, kako bih sa njima razgovarao“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao i da je „većina njih radila kovid bolnici i imali su određene primedbe, pretpostavljam s pravom, na rad kovid bolnice, navodeći da je spisak potpisao da ne bi kasnije ispalo da se nešto krije, a onda je to „neko zloupotrebio“.

„Imali smo sastanak da bi mi ti lekari preneli svoja iskustva iz kovid bolnice. Tu ima načelnika, šefova odeljenja, čak i neko ko je moja familija i sa kojima ja odlično sarađujem. Niko od njih nije s moje strane pozvan da bi bio šikaniran, smenjen ili bilo šta. To su lekari sa priličnim iskustvom, a nas, po procenama struke, vrlo brzo, već možda u drugom delu oktobra, očekuje drugi talas gde će doći do povećanja broja pacijenata“, ukazao je Dimitrijević.

Naveo je da je zato hteo da iskoristi njihovo mišljenje i sugestije, s obzirom da dolaze iz kovid bolnice, šta je to što nije dobro i šta se može popraviti i dopuniti kako bi bolje zbrinuli pacijente i smanjili rizik za pacijente i zaposlene.

Dimitrijević je dodao da „nije imao nikakvu lošu nameru niti bilo šta protiv tih ljudi“.

„To su ljudi koje izuzetno poštujem. Nije lako samo nositi skafander čitav dan na ovoj temperaturi, zato te ljude možemo samo da poslušamo šta to oni imaju da kažu. Uostalom, lako je proveriti da li im se, od kada je spisak objavljen, bilo šta loše desilo“, rekao je Dimitrijević.

Tokom konferencije dokument se nalazio na direktorovom stolu u njegovoj kancelariji, a Dimitrijević tvrdi da ne zna kako se dogodilo da slika tog dokumenta dospe u javnost.

„Ja nisam stalno u kancelariji. Ali, ponavljam, taj spisak nije nikakva tajna, jer je već javno objavljen. Tamo ima 2.877 potpisnika i svako može to da vidi. Na spisku postoji memorandum i delovodni broj, jer sam ja zvanično tražio da mi se dostavi, kako bih video koji su to lekari i sa njima porazgovarao na temu, kao što sam već rekao, šta to ne valja u kovid bolnici. Oni su recimo, rekli da nije bilo opreme, dezinfekcionih sredstava“, naveo je Dimitrijević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar