Foto:Shutterstock/Mirko Kuzmanovic

Načelnici dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA) smenjeni su sa svojih funkcija, a rešenja o smeni uručena su im u sredu, 16. septembra, saznaje N1 iz izvora bliskih sada već bivšim načelnicima.

Smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović, piše N1.

Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo, a prema našim izvorima, u poslednjih nekoliko dana smenjeno je ukupno sedam načelnika sa VMA.

Ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi „Ujedinjeni protiv kovida“.

Podsetimo, grupa od 350 lekara u proglasu objavljenom 21. jula oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Početkom septembra, inicijativa „Ujedinjeni protiv kovida“ prerasla je u udruženje građana istog naziva, a broj lekara koji su svojim potpisima podržali otvoreno pismo povećao se na skoro 3.000.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare