Aerodrom u Frankfurtu Foto:Privatna arhiva

Doktorka Olga Popović, koja se zatekla na aerodromu u Franfurtu, kaže za Nova.rs da je preko 100 lekara provelo noć na aerodromu i naglašava da im se niko od radnika ili zvaničnika u Frankfurtu nije obratio kako bi se problem rešio.

Preko 100 lekara praktično je zarobljeno u Frankfurtu, gde su se našli nakon što su krenuli sa kongresa lekara u Lisabonu.

Ona u izjavi za Nova.rs kaže da im je let za Beograd otkazan, te da su noć provali na aerodromu.

Aerodrom u Frankfurtu Foto:Privatna arhiva

„Trebalo je da poletimo u 22.25, ali se to nije desilo. Više od 100 ortopeda i ginekologa nalazi se i dalje ovde, a kompanije Lufthanza nam nije obezbedila niti smeštaj, niti hranu. Sada smo dobili kartu za povratak sutra, mada je moguće da ni sutra neće krenuti nazad za Beograd. Sutra radimo, ja konkretno dežuram od sedam ujutru, ali nemam sanši da stignem na dežurstvo zbog ovakvog stanja. Zbog svega toga ispaštaće pacijenti“, priča Popović za Nova.rs.

Ona ističe da je jutros stigao konzul Radovanović kako bi im logistički pomogao, ali da će njihova agonija očigledno biti nastavljena.

„Sinoć ništa nismo jeli, niti pili jer na aerodromu ništa nije radilo. Čak nam nisu ni pomoć pružili. Konzul sam ne može da nam pomogne, jedino da se Vlada uključi u sve ovo“, ističe naša sagovornica.

Podsetimo, veliki broj letova otkazan je juče, a najdramatičnije je pored Frankfurta bilo u Rimu gde je našim putnicima u poslednjem trenutku otkazan let. Oni su dobili hotelski smeštaj, ali ne i precizne informacije kako da se vrate u Srbiju.

„Nalazimo se na aerodromu ‘Čampino’ u Rimu, gde su nam javili da je otkazan Vizov let zbog kvara aviona, a nama ponudili posle pet sati čekanja na aerodromu prenoćište u hotelu i povrat novca povratne karte koja je jedva 50 evra i to je to, dalje se snađite sami. Uglavnom nama treba pomoć i rešenje, ne samo za mene nego i za sve ostale putnike, a ima nas 200“, objasnila je vidno uznemirena putnica.

Bonus video: Zašto je haos na aerodromima – gosti Petar Vojinović i Goran Miletić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar