Drama u Rimu: Vizer otkazao let, srpski turisti ostavljeni na cedilu

Društvo 25. jun 202223:55 > 23:5632 komentara
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Oko 200 srpskih turista ostalo je večeras zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je kompanija Vizer tri puta odlagala let za Beograd, da bi ga na kraju i otkazala.

Putnici već pet sati čekaju povratak za Beograd.

Njima je, kako kažu, ponuđeno da im kompanija pokrije troškove hotelskog smeštaja jednu noć, ali za povratak nisu našli rešenje, jer su naredni letovi Wizz air-a popunjeni, a sledeći slobodni su tek za pet dana.

Foto: Privatna arhiva

"Mi smo na aerodromu Čampino u Rimu, ovde je  200 srpskih turista. Nama je danas otkazan let. Tri puta smo dobijali poruke da je odlagan let, a četvrta poruka je bila da je let otkazan. Ljudima koji su prošli kontrolu nisu dali ni sendviče, ni vodu", rekla je jedna od putnica Gordana Ristić, producentkinja koja živii i radi u Rimu.

Prema njenim rečima, putnici nisu dobili nikakvu informaciju i nemaju kome da se obrate.

Za sada jedinu podršku, kako kaže, imaju od naše ambasade, ambasadora i konzula i  čekaju njihov dolazak da ih podrže.

Foto: Privatna arhiva

" Viz er nam je dao opciju da večeras napustimo aerodrom i prespavamo u hotelu, ali nam ne garantuju novi let. Daju nam novac sa kojim mi ne možemo u narednih dan ili dva, da kupimo kartu za Air Serbia",  rekla je Ristić i napomenula da su među našim turistima koji su satima uzaludno čekali let za Beograd i roditelji sa decom.

Ona je dodala da joj se ovo dešava drugi put i da je pre dva meseca bila slična situacija samo u Beogradu.

"Nas žele da smeste bez garancije da ćemo poleteti za dan ili dva. Nama treba avion, neka plate drugu kompaniju koja će nam dati avion da odemo u Beograd. Ovde su ljudi koji će zbog kašnjenja izgubiti posao", istakla je Ristić.

***

BONUS VIDEO: Zašto je haos na aerodromima – gosti Petar Vojinović i Goran Miletić

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar