retke bolesti
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Osim promene režima rada u školama, do danas nisu uvedene druge mere koje bi odgovarale trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji. U kovid režim ulazi i bolnica u Mladenovcu. Lekari su zabrinuti, jer je klinička slika obolelih pacijenata ozbiljnija nego ranije; apeluju da je jedini spas masovna vakcinacija.

Dok objavljuje koje su nove bolnice ponovo u Kovid sistemu, ministar zdravlja osvrnuo se i na pitanje vakcinacije.

„Borba za život građana i borba za zdravlje mora da bude iznad pisanog, nepisanog zakona, pravila ili nekog propisa. Po meni to je jedino rešenje. Tri predvodnika u tom antivakserskom lobiju, i njih troje koji su se zalagali da ne bude vakcinisanje, da korona ne postoji, su preminuli od korone u našim bolnicama“, rekao je Lončar.

Povezane vesti:

Sve duži redovi ispred kovid ambulanti, bolnice popunjene, te nove ulaze u kovid režim. Čekaju se nove mere Kriznog štaba. Zamenik direktora KC Niš Radmilo Janković ne sluti na dobro.

„Nepreduzimanje bilo čega što zaustavlja ovaj vrtlog epidemije će samo dovesti do sve većeg broja hospitalizovanih i bez obzira na vakcinaciju i sve, bližićemo se jako visokim ciframa“, poručuje Janković.

„U isto vreme dobijate da ljudi koji nisu korona pozitivni neće moći da dođu ni u Dragiše Mišović, ni u Bežanijsku kosu, niti u bolnicu u Mladenovcu da se leče od onoga što je njima neophodno. Kakav će vam na kraju biti rezultat, pa loš će vam biti rezultat“, kaže ministar Lončar.

Nije samo ministar mišljenja da je vakcina jedino rešenje za pandemiju koja traje 18 meseci, prenosi N1.

„Čarobnog štapića u borbi protiv ove virusne infekcije nema nema. Imunomodulatorna i sva druga inovativna terapija nisu rešenje za borbu protiv ovog virusa. Jedino rešenje, jedina poruka jeste vakcinacija i zbog toga procesu masovne imunizacije treba da pristupimo sada i odmah. Da se vakcinišu svi sad i odmah koji to do sad učinili nisu“, apeluje još jednom direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Sad i odmah bi to trebalo da učini nešto manje od polovine ukupne populacije ili makar još 20 odsto stanovništva kako bi se iole približili kolektivnom imunitetu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar