Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Više od 30 doktora specijalista i radnika Opšte bolnice Novi Pazar potpisalo je prethodnih dana peticiju protiv direktora OB Novi Pazar dr Meha Mahmutovića - peticiju za njegovu smenu potpisala je skoro trećina specijalista Opšte bolnice Novi Pazar.

Kako su potpisnici ovih dana saopštili lokalnim medijima, oni dr Mahmutovića smatraju najodgovornijim za loše stanje u ovoj ustanovi kao i za lošu organizaciju rada službi OB Novi Pazar tokom pandemije koronavirusa a posebno kada je u pitanju drugi pik prvog talasa koji je odneo ogroman broj žrtava u Novom Pazaru i Sandžaku.

Foto:Privatna arhiva

Potpisnici peticije su ovih dana najavili da će se obratiti javnosti i obrazložiti razloge za svoj zahtev koji su inače uputili i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru kao i premijerki Ani Brnabić.

Direktor OB Novi Pazar dr Meho Mahmutović je ovih dana za lokalnu radio televiziju izjavio da su peticiju za njegovu smenu pokrenuli ljudi koji su, po njegovom navodima, pobegli od poziva da pomognu ljudima koji su oboleli od koronavirusa i nisu lečili pacijente za vreme pandemije.

Meho Mahmutović Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Među potpisnicima zahteva za njegovu smenu je i smenjena doktorka Lejla Ćeranić koja je tokom dugog vremenskog perioda sama radila na infektivnom odeljenju OB Novi Pazar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare