Lekari DZ Novi Pazar Đerleku: I mi imamo pravo na specijalizaciju

Društvo 31. jul. 202012:04 > 12:09
Podeli:
Foto: TANJUG / LAZAR LAZAREVIC / an

Lekari Doma zdravlja Novi Pazar uputili su zahtev Mirsadu Đerleku, zameniku v.d. direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru povodom raspisanog konkursa za dobijanje specijalizacije u toj ustanovi kojim traže da i oni imaju prava da učestvuju na pomenutom konkursu. Ističu da su uslovi konkursa nepravedni jer je prijava dozvoljena samo onima koji su zaposleni u bolnici, a ne i lekarima iz Doma zdravlja koji imaju višegodišnje iskustvo, a i svoje kvalitete su pokazali radeći u kovid ambulantama tokom epidemije.

Raspisani konkurs u Opštoj bolnici Novi Pazar je, kako se navodi, interni, čime se zapravo onemogućava lekarima iz Doma zdravlja da konkurišu.

Foto:Nova.rs

„U ime Doma zdravlja izražavamo ogromno nezadovoljstvo zbog uslova konkursa za dobijanje specijalizacije koji ste objavili 27.07. 2020. goidne. Lekari Doma zdravlja su višegodišnji kvalitetni medicinski radnici koji imaju ogromno iskustvo. Svoje kvalitete pokazali smo i u ovoj pandemiji kada smo bili uključeni u zbrinjavanju pacijenata obolelih od kovida. Među nama postoje lekari koji i deceniju rade, a još uvek nisu ostvarili pravo na specijalizaciju“ ističe se u zahtevu upućenom Đerleku.

Foto:Nova.rs

Lekari napominju da je i njihov Dom zdravlja prešao u nadležnost Ministarstva kome pripada i Opšta bolnica Novi Pazar.

Traže „pravo učešća na konkursu, dobijanje specijalizacije jer imaju višegodišnje iskustvo,  da se obrazlože tačni kriterijumi dobijanja specijalizacije da bi bili poznati javnosti, kao i u krajnjem slučaju odlaganje konkursa jer je raspisan u vreme epidemije kada su svi u nezavidnoj poziciji“.

Ukoliko njiihovi zahtevi ne budu ispunjeni, kako navode, obratiće se javnosti, tužiće bolnicu, i obratiti se Zaštitniku građana Srbije i Sindikatu zdravstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar