Foto:Screenshot/Twitter/@kyokushinserbia

"Pitajte direktora klinike ili ministra, što mene pitate" odgovara lekar nezadovoljnim pacijentima koji dugo čekaju da budu primljeni na pregled u ambulanti pri Infektivnoj klinici.

Sve se to vidi na snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, a za koji se navodi da je snimljeni ispred Infektivne klinike u Beogradu.

U raspravu jedne pacijentkinje koja pita lekara kada će biti primljena, jer čeka već dva sata, uključio se i autor snimka, koji takođe čeka na pregled.

„Zašto nema još lekara, samo ste dva, a stotine pacijenata?“ pitao je nezadovoljni građanin.

„Zašto mene pitate? Pitajte direktora klinike, pitajte ministra, njih pitajte, što mene pitate?“ odgovorio je lekar i uputio pacijenta da potraži direktora klinike sutra u upravnoj zgradi.

 

Ovo nije prvi put da se pojavljuje snimak kako lekari upućuju nezadovoljne pacijente da pitaju ministra zdravlja Zlatibora Lončara ili nekog iz rukovodstva zdravstvenih ustanove za probleme u u funkcionisanju sistema tokom epidemije.

Tako se u četvrtak na društvenim mrežama pojavio video snimak nastao ispred jednog Doma zdravlja.  Na njemu se mogu čuti nezadovoljni građani, koji medicinskoj sestri govore da čekaju u redu više od tri sata, bolesni i pod temperaturom, a ona im saopštava da testova nema. Na njihovo nezaodoljstvo zašto nema testova, odgovorila je: „Idite u Nemanjinu, u fond, pitajte zašto nemamo testove. Idite u ministarstvo pitajte. Pitajte Lončara. Ja stvarno ne znam šta da vam kažem“.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare