Foto: N1

Lekar Opšte bolnice u Čačku preminuo je danas od posledica koronavirusa na klinici u Beogradu, čime je broj preminulih u tom mestu porastao na troje.

Kako je saopštio Sindikat lekara i farmaceuta, V.Š. (59) je prebačen iz čačanske bolnice na lečenje u Beograd zbog loše kliničke slike 23. marta.

Taj sindikat uputio je poziv svim kolegama da u ponedeljak, 13. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju poštu preminulom kolegi.

Ranije su od tog virusa preminula dva Čačanina, jedan u Kliničkom centru u Kragujevcu i jedan u Opštoj bolnici u Čačku.

Pet slučajeva infekcije korona virusom potvrdjena su danas u Čačku, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 37, dok je 776 osoba u samoizolaciji kod kuće, saopštio je gradski Radni tim za praćenje korona virusa.

Direktor čačanske Opšte bolnice Miroslav Sretenović saopštio je da se u toj bolnici na lečenju od korona virusa nalazi 21 pacijent, od kojih su dva na respiratoru.

U kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu nalaze se 23 pacijenta iz Čačka, od kojih su četiri na respiratoru.

Najmlađi pacijent oboleo od koronavirusa u Čačku ima 22 godine, a najstariji 85 godina.

Direktor čačanske bolnice kazao je da je od početka epidemije 88 zdravstvenih radnika u Čačku testirano i da je do sada troje obolelo od koronavirusa.

Prema podacima Radnog tima epidemiološki nadzor sproveden je u Domu za stare u Kačulicama kod Čačka, koji je pre dva dana prijavio da troje korisnika ima temperaturu, i utvrđeno je da u toj ustanovi nema zaraženih.

U Moravičkom okrugu prema poslednjim informacijama ukupno je 49 osoba zaraženih virusom korona i to 37 iz Čačka, osam iz Gornjeg Milanovca, troje iz Lučana i jedan inficirani u Ivanjici, koji je nažalost i preminuo. To je drugi preminuli, pored lekara iz Čačka, danas u Moravičkom okrugu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram