krvne grupe i korona
Foto:EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Zaposleni Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi, ukazao je na još jednu, kako kaže, bruku RFZO, koji je za bolnice nabavio neodgovarajući sanitetski potrošni materijal, ocenivši da je "zdravstveni sistem pukao".

Naime, pomenuti lekar je na svom Fejsbuk nalogu objavio post u kome navodi da je RFZO svim zdravstvenim ustanovama dostavio tabelu sa specifikacijama za sanitetski potrošni materijal, ali kada je pogledao šta je namenjeno za laboratoriju u kojoj radi zaključio je da „gore pismenog i stručnog nema“.

Kao primer naveo je da su dobili „samo jednu vrstu laboratorijske igle za vađenje krvi“, što znači da će medicinski radnici „sa istom debljinom vaditi krv deci, bebama, ali i odraslim osobama“.

On je upitao nadležne u RFZO „da li znate šta radite vašom nepismenošču i nestručnošču“.

„Još jedna bruka RFZO. Naime, svim ustanovama je dostavljena tabela sa specifikacijama za sanitetski potrošni materijal. Ono što sam video za laboratoriju više je nego dovoljno da zaključim da gore pismenog i stručnog nema. 1 vakutajnere je za PT, Ptt i Inr. Svako ko se bavi laboratorijom zna da je PT isto što i Inr i da je zapravo INR jedinica izražavanja protrombinskog vremena. Znači, nema vakutajnere za Inr. Drugo, planira se nabavka samo jedne vrste laboratorijske igle za vadjenje krvi…. Znači, sa istom debljinom ĆEMO VADITI KRV VAŠOJ DECI, bebama ali i odraslim osobama. Igle idu bez držača, tako da nećemo moći igle ni da fiksiramo. Alo, VI gore U direkciji RFZO, saberite se, da li znate šta radite vašom nepismenošću i nestručnošću. Narode, crno Vam se piše, a lekari neće biti za to odgovorni. Od nas se traži da budemo ćate, knjigovođe, da radimo administrativne poslove, one iste za šta su primljeni ljudi koji to ne znaju da rade pa lekari specijalisti moraju time da se bave…. Shvatite, zdravstveni sistem je pukao…..“ navedeno je u objavi ovog lekara.

Foto:Screenshot/Facebook

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare