Foto:Shutterstock/ Nenad Nedomacki

Prema pisanju portala „NS uživo“, jutros su u novosadskom naselju Liman osvanuli leci na kojima se nalazi izveštaj sa sastanka saveta „MZ Liman“, a koji je sazvan na inicijativu nezavisnih članova tog tela. Ovaj „dokument“, u kojem se navodi da je sastanak „održan“ 5.10.2021. godine, međutim, portal je objavio bez prethodne provere, jer je sednica MZ Liman zakazana tek za danas u 18 časova, dok su se leci pojavili na Limanu a i na sajtu portala “NS uživo”, gotovo 12 sati ranije, piše VOICE,.

Portal “NS uživo” objavio je tekst pod naslovom „(Ne)zavisni članovi MZ Liman previrili građane? Javno pružili podršku Bori Novakoviću i njegovom sinu Nikoli“. Ipak, umesto provere verodostojnosti „dokumenta“, portal se od potencijalne lažne vesti ogradio upitnikom.

VOICE je kontaktirao predsednika MZ Liman Dragoljuba Perkovića koji nam je potvrdio da sednica saveta tek treba da se održi danas u 18 časova.

U spornom dokumentu se, između ostalog, navodi da su „nezavisni članovi saveta, jednoglasno odlučili da daju svoj glas konceptualnoj politici Borislava Novakovića, Bojana Pajtića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića“, kao i da „pozivaju i prihvataju pozive drugih na borbu protiv režima koji vodi u politički i ekonomski ambis na svim nivoima vlasti“.

BONUS VIDEO: Novi Sad: Srpska trobojka na limanski način

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar