Foto: EPA-EFE/Karoly Arvai/kormany.hu

Oporavak najtežih pacijenata obolelih od kovid 19 dugo traje, kaže direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević i dodaje da ne sme biti opuštanja.

„Mi ćemo dugo biti sa pacijentima u intenzivnim negama, jer oporavak bolesnika dugo traje. Zato ne sme biti opuštanja“, rekao je on.

Lađević je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao novinarima da za virus korona ne postoji lek, ni vakcina i da je nošenje maski i održavanje rastojanja između ljudi jedina zaštita u ovom momentu.

„Ako mi koji radimo sa najtežim pacijentima u intenzivnim negama možemo da se zaastitimo maskama i rukavicima, onda mogu i građani“, naglasio je on.

Povezane vesti:

U odnosu na mart, kada su u intenzivnim negama uglavnom bili stariji pacijenti, sada je među najtežim pacijentima mlađa populacija.

Lađević kaže da je to bilo očekivano jer u prvom talasu nisu radili fakulteti, škole, a da je sada curkulacija stanovništva veća i da je se mlađi više zaražavaju.

„Mlađi mogu proći sa blažom kliničkom slikom, a ne moraju. Ako prođu sa blažom kliničkom slikom neodgovornim ponašanjem ili nerazumevanjem situacije mogu naneti veliku štetu starijima, svojim najbližim“, zaključio je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar