Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

I posle četiri godine od pucanja vodovodne cevi u Novogradskoj ulici u Zemunu, porodice čije kuće su popucale i dalje čekaju ispunjenje obećanja gradskih vlasti. U međuvremenu, stanari su podneli tužbu protiv grada i očekuju nadoknadu štete.

„Već četiri godine kako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obećao sanaciju ove kuće, ali od toga nismo videli ništa. Prošli smo kroz gomilu lažnih obećanja od izbora do izbora, svima smo se obraćali, čak smo i predsedniku pisali“, kaže Aleksandar Trajković, jedan od stanara Novogradske ulice, čija kuća je najviše stradala prilikom pucanja cevi.

„U julu 2018. godine pukla je vodovodna cev u ulici i u roku od 24 sata nama su zidovi popucali. 26 porodica ima zabranu stanovanja ovde jer objekti nisu bezbedni. Oni su sanirali ulicu i napravili vrtić, a naše kuće i dalje ništa. Ja stanujem kod rodbine u Ugrinovačkoj, inače imam troje maloletne dece. Mi smo ih tužili i očekujemo da se šteta nadoknadi“, dodao je on za N1.

Njegov komšija koji se vratio u kuću nakon šest meseci podstanarskog života, Aleksandar Banjević, rekao je da su i oni krenuli u suđenje sa gradom i inspekcijama.

„Mi finansijski nismo mogli da izdržimo, pa smo se posle šest meseci podstanarskog života vratili ovde. Kuća je kriva, ali mi tu živimo. Pozivani smo i u opštinu Zemun na razgovore i tu nam je nuđeno nešto, ali do sada ništa nije urađeno. Čak nam je rečeno da će naše kući biti sanirane zajedno sa izgradnjom vrtića, ali ni od toga nije bilo ništa. Od pismenog obećanja Gorana Vesića da će se održavati sastanci sa nama jednom nedeljom, nikada više nijedan sastanak nije održan“ rekao je Banjević.

„Sređivanje ulice koštalo je oko 100 miliona dinara, vrtić je koštao 55 miliona dinara“, dodao je Aleksandar Trajković i poručio zameniku gradonačelnika da sa svojom pokretnom kancelarijom poseti i njih.

Bonus video – Pukla cev kod Skadarlije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar