Foto: #1od5miliona

Nakon što su zdravi drvoredi duž Novogradske ulice u Zemunu naprasno posečeni, bez bilo kakvog objašnjenja, a u sklopu rekonstrukcije ove ulice koja je nedavno započeta, pokret "1 od 5 miliona" zatražio je danas od Gorana Vesića da objasni stanovnicima Zemuna zašto im je posekao pluća, a od Aleksandra Šapića koji sebe već vidi na poziciji nekoga ko upravlja prestonicom, da se oglasi po ovom pitanju.

„Stanovnici Novogradske ulice u Zemunu najnovija su meta glavnog beogradskog drvoseče Gorana Vesića“, navodi pokret „1 od 5 miliona“ u saopštenju i podseća da ovo nije prvi put da  Vesić pod plaštom rekonstrukcije betonira zelene površine, kasapi delove Beograda, seče drveće, ubija pluća našeg grada.

Foto: #1od5miliona

Napominjujući da u situaciji kada se svakodnevno suočavamo sa poražavajućim statistikama da smo u vrhu najzagađenijih evropskih zemalja i da svakog meseca u Srbiji od posledica aerozagađenja premine čak 1.000 ljudi, odnosno 30 ljudi svakog dana, Vesić seče naše prirodne prečišćivače vazduha.

Foto: #1od5miliona

„Pokret ‘1 od 5 miliona’ zahteva od Gorana Vesića da objasni stanovnicima Zemuna zašto im je posekao pluća. Zahtevamo i od Aleksandra Šapića, glavnog pretendenta na Vesićevu fotelju i njegovog odnedavno stranačkog druga da se oglasi po ovom pitanju. Pošto Šapić sebe već vidi na poziciji nekoga ko upravlja prestonicom, morao bi da odgovori na to zašto dozvoljava uništavanje Beograda od strane njegovog stranačkog druga. I da li će upravo ovo biti ‘politika’ koje će se i on držati u trci za gradonačelnika Beograda?“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Rušenje zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare