Poplava Novi Banovci Foto:Privatna arhiva

Kišnica koja se slivala sa ulice u moje dvorište poplavila mi je prizemlje porodične kuće, bilo je strašno - voda je izbijala iz vc šolje i tuš kabine, sve je plivalo, a od nadležnih službi mi se niko nije ni javio na telefon, a kamoli pomogao, priča za Nova.rs Biljana Karanović iz Novih Banovaca koja je bila prinuđena da plati privatnu cisternu da joj iz kuće izbaci vodu.

“Pre dve noći je voda šikljala na sve strane a niko nije hteo da mi se javi na telefon. Ne znaom koga nismo zvali – okretali smo i vatrogasce i vodovod i privatne cisterne”, priča Karanović još pod stresom zbog sinoćnih dešavanja.

Poplava Novi Banovci Foto:Privatna arhiva

Dodaje da je na kraju jedva uspela da dođe do privatne cisterne.

Povezane vesti:

“Ja sam visoka 1,6 metara, meni je voda bila do vrata. Pet cisterni je čovek sinoć izvezao, za to je brat dao 7.500 dinara”, priča.

Objašnjava da je slična situacija je zadesila i u petak, kada je takođe bio jak pljusak.

„U petak je voda prodrala u kuću oko 3 sata noću. Svi smo dežurali jer smo predvideli šta će se desiti. Samo je tada voda bila visoka oko 60 santimetra pa smo je izbacivali kofama. Sav nameštaj je uništen, laminat propao“, priča.

Poplava Novi Banovci Foto:Privatna arhiva

Nakon toga je morala sve da iznese i premesti se na sprat te iste kuće, na kom joj žive majka i brat. Zidovi još nisu stigli da se osuše a juče su ponovo poplavljeni.

Karanović kaže da kiša jeste bila jaka, ali da se ništa ne bi dogodilo da kanalizacija nije fušerski urađena i da odvodi nisu zapušeni, zbog čega se voda vraća u kuće.

Uz to joj problem predstavlja i asfalt koji je ispred njene kuće udubljen, pa osim vode koja izbija iz kanlizacije, kad padnu jače kiše u dvorište joj se sliva i voda sa ulice.

“Mi imamo i šahte i odvode i sve, ali ne mogu ja da popravim asfalt, da preuredim kanalizaciju. Država i opština bi to trebalo da reše. Nama tone kuća”, poručuje.

Kaže da su tada nadležni iz Opštine Stara, kojoj pripadaju Novi Banovci, obećali da će srediti i kanalizaciju i asfalt, ali ništa nije urađeno.

Zbog navedenih problema, kako kaže, sinoć je voda iz kanalizacije prodrela i u kuću komšije i bar još jednu u Novim Banovcima, a bio je potopljen i parking ispred jedne stambene zgrade.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare