Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Srbije Tomislav Momirović potpisao je finansijske ugovore sa nemačkom razvojnom bankom KFV za realizaciju projekata izgradnje regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom u Kruševcu.

Ukupna vrednost investicija prve faze iznosi 13,7 miliona evra, a početak izgradnje je planiran za drugu polovinu 2022. godine sa planiranim rokom za završetak do kraja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

„Ovom investicijom se poboljšava kvalitet života građana celog Rasinskog okruga. Centar će imati regionalni karakter sa dovoljnim kapacitetom da pored grada Kruševca i okolne, opštine Aleksandrovac, Ćićevac, Varvarin, Brus i Blace, takodje mogu na propisan način da odlažu komunalni otpad“, rekao je Momirović.

Dodao je da „želimo da investiramo u komunalnu infrastrukturu i postrojenja za preradu otpadnih voda i da ekološki planovi imaju prioritet“.

„Naš plan je da u narednih pet godina uložimo više od četiri milijarde evra i izgradićemo komunalnu infrastrukturu u oko 80 odsto lokalnih samouprava u Srbiju“, rekao je Momirović.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je da deponija nije prvi projekat koji se gradi sa Ministarstvom i KFV bankom.

„Ovo nije prvi projekat koji radimo zajedno, što pokazuje da smo primer dobre prakse i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju“, rekla je Palurović.

Bonus video – Novi snimci deponije u Vinči iz vazduha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare