Zoran Gojković oto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa Zoran Gojković izjavio je danas da će se u ponedeljak na sednici Kriznog štaba razgovarati o uvođenju karantina za osobe koje se vraćaju sa odmora iz inostranstva.

Pročitajte još:

„Videćemo na koji način i kako ćemo taj problem rešavati jer nama je interes i cilj da u jesenjem periodu što kasnije dobijemo veći broj zaraženih zato što znamo da zimski period pogoduje virusima. Moramo kupiti još vremena“, rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da se u dužem intervalu registruje dvocifren broj obolelih koji je nekad veći, nekad manji.

„Sami smo rekli da u septembru imamo ozbiljne pretnje zbog kojih bi taj broj mogao da se poveća. Pre svega to je polazak dece u školu, vraćanje studenata u studentske domove, gde već imamo pojedinačne slučajeve koji mogu da prerastu u mnogo veći broj obolelih ukoliko se ne sprovode mere koje smo uveli“, naveo je Gojković.

On je ukazao da poseban problem predstavlja povratak naših građana iz regiona gde je mnogo lošija epidemiološku situaciju u Srbiji, istakavši da je jako važno da se striktno sprovode mere koje su dale rezultate.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram