Krizni štab je izgleda čekao „Ekološki ustanak“

Društvo 10. sep. 202122:11 > 22:12
Podeli:
krizni štab
Ana Brnabić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Krizni štab konačno je zakazao sednicu, baš na dan Ekološkog ustanka. "Struka" nije zasedala od 24. avgusta, a tad je odlučila o načinu na koji će učenici ići u školu, ali nikakve konkretne mere nisu donete. U međuvremenu smo premašili 6.000 zaraženih dnevno i svakoga dana gubimo po više od 20 života.

Kriznom štabu kao da se nije žurilo, pa je sačekao 11. septembar u 14 sati, u isto vreme kad je zakazan i Ekološki ustanak. Za ustanak se znalo nedeljama, a za Krizni štab, uprkos drastičnom pogoršanju epidemiološke situacije i vapaju lekara iz kovid bolnica, čusmo tek danas.

Kakva čudna podudarnost.

Znamo šta su zahtevi Ekološkog ustanka i oni odjekuju, a Krizni štab je svoje zahteve čini se davno ispucao i niko ih više ne čuje.

Povezane vesti:

Ipak, pokušali smo da od članova Kriznog štaba saznamo šta nas sutra očekuje, kako ne naljutiti, a opet pomalo zapretiti građanima koji im više ne veruju. Čisto da se plakne savest. Slušalicu je podigao vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„Biće sastanak Kriznog štaba“, prosvetlio nas je.

A na pitanje hoće li biti nekih konkretnih mera, poput kovid propusnica, odgovara:

„Posle Kriznog štaba čućete sve. Znate da mimo Kriznog štaba nikom nisam dao nikakvu izjavu, pa vas molim da to uvažite. Vidimo se posle Kriznog štaba“, rekao je Gojković koji je pre samo nekoliko dana rekao da ćemo se svi u nekom trenutku neminovno zaraziti.

I tako, čekajući sednicu Kriznog Štaba, sve pliće i teže dišemo, što zbog otrovnog vazduha, što zbog korone…

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar