Foto:EPA-EFE/URS FLUEELER/Vlada/Slobodan Miljević&Dragan Mujan/Nova.rs

Prve vakcine protiv koronavirusa stigle su u Srbiju, a danas će ih prvi primiti premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Oni će biti vakcinisani u 10.30 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, saopšteno je iz Vlade Srbije, a nakon vakcinacije,  daće izjave za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova i da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao dokaz da je ona valjana.

„I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana, Darija ili ja, videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobij”, rekao je Vučić, koji je ranije najavljivao da će upravo on prvi primiti vakcinu.

Reč je o vakcini “Fajzer-Biontek”, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, rekao je Vučić, još više doza.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je ranije da će predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva do kraja nedelje dati dozvolu za početak imunizacije Fajzerovom vakcinom, a da će vakcinacija početi u toku sledeće nedelje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar