Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN/Vlada/Slobodan Miljević/Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primiće sutra u 10.30 sati vakcinu protiv koronavirusa na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vakcine će, kako se navodi u saopštenju Vlade, primiti i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Nakon vakcinacije, oni će dati izjave za medije.

Ministarka rada i socijalne politike Darija Kisić Tepavčević potvrdila je ranije za naš portal da će se sutra vakcinisati Fajzerovom vakcinom protiv koronavirusa.

„Da, sutra ću se vakcinisati“, rekla je Kisić Tepavčević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova i da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao dokaz da je ona valjana.

„I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana, Darija ili ja, videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobij“, rekao je Vučić.

Reč je o vakcini „Fajzer-Biontek“, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, rekao je Vučić, još više doza.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je ranije da će predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva do kraja nedelje dati dozvolu za početak imunizacije Fajzerovom vakcinom, a da će vakcinacija početi u toku sledeće nedelje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar