Kovid ambulanta DZ Voždovac Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U moru negativnih komentara na naše zdravstvo, u trenutku kada se u kovid ambulantama čeka po devet sati na snegu i kiši, dešavaju se i one situacije kada moramo pohvaliti naše lekare i medicinskih sestara i priznati - ono što je do struke, urađeno je besprekorno.

Sati i sati čekanja u kovid ambulantama, gužva po kiši i snegu, neadekvatna terapija i neljubazno osoblje – sve ovo smo poslednjih nedelja mogli da čujemo kada smo zajedno sa građanima bili u kovid redovima.

Iako nije do njih da organizuju posao, već do Ministarstva zdravlja, često svoje kritike usmeravamo prema doktorima i medicinskim sestrama koje časno i vredno rade svoj posao. Njih kao da smo zaboravili od onog marta 2020. godine, kada smo ih aplauzom pozdravljali sa teresa i balkona svojih zgrada.

Potvrdu da nekada treba i pohvaliti, a ne samo kuditi, poslao nam je jedan čitalac koji je želeo da bude anoniman. On je redakciji našeg portala opisao kako je tekao njegov tok lečenja u Studentskoj poliklinici i zaključak je da je osoblje bilo veoma predano.

„Pre nekoliko dana otišao sam sa tegobama, a testiran sam prvo negativno na antigenskom testu, nakon čega mi je urađena analiza krvne slike i PCR test koji mi je pokazao da sam pozitivan. Doktorka mi je dala terapiju i započeo sam lečenje i moram reći da je sve prošlo brzo i organizovano“, priča naš sagovornik.

On dodaje da su ga dva dana nakon toga pozvali telefonom da bi pitali kako se oseća.

„Pozvali su me na telefon samo pitaju kako sam i to dva dana nakon toga što sam bio pozitivan. Pored toga, zamolili su me da popunim anketu o simptomima i vakcinalnom statusu, jer imaju svoju bazu podataka i statistiku koju redovno azuriraju na sajtu. Ovim sam samo hteo da stavim do znanja da postoje i dobro organizovane javne službe jer znamo da je danas to prava retkost“, zaključio je naš sagovornik.

Bonus video: U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare