Foto: Nova.rs

Pacijenti koji su hospitalizovani u Kovid bolnici u Kraljevu kažu da su uslovi u sobama veoma teški. Na fotografijama koje smo dobili, mogu se videti ostaci pomoćnih sredstava za uriniranje, pelene i prljavi pod.

„Došao sam pre dva dana jer sam oboleo od Kovida 19. Imam upalu pluća, i morali su da me hospitalizuju. Ja nemam reči za stanje koje sam zatekao. Toliko je prljavo, da se plašim da ću se dodatni zaraziti“, kaže ovaj Kraljevčanin za Nova.rs.

On nam je ispričao da je tog dana kada je došao, zatekao situaciju u kojoj su muškarca koji nije mogao da se kreće transportovali u drugu ustanovu na lečenje.

Foto: Nova.rs

„Čovek je imao tzv. ‘gusku’ u koju je morao da mokri. Imao je u pelene. Sve je to ostalo tako na krevetu. Sreća, pa nemam čulo mirisa. Ali, ostali u sobi kažu da je užasno smrdelo. Pored toga, medicinsko osoblje nas ne vidi. Možda bih razumeo situaciju da je bolnica prepuna, ali slobodnih kreveta ima“, kaže ovaj muškarac, dodajući da će tražiti da nastavi lečenje kuće, ako se budu stekli uslovi za time.

Inače, Kraljevo je jedno od žarišta koronavirusa. Zbog toga se u i ispred Kovid ambulanti, svakoga dana stvaraju velike gužve pacijenata koji čekaju na pregled.

„Pre dva jutra je ispred Infektivnog odeljenja bilo bar 100 ljudi. U jednom trenutku su kao stampedo krenuli ka ulazu. Pomislio sam da će da razvale ulazna vrata“, kaže Dragan V. iz okoline Kraljeva.

Foto: Nova.rs

Prema našim saznanjima, u poslednja dva dana se situacija donekle popravila, jer je zabeležen manji broj pregleda u Kovid ambulantama. Počela su da se zakazuju snimanja pluća i pregledi kod pulmologa pa su zato manje gužve.

Ali, kako smo saznali, ukoliko se danas prijavite, tek za tri do četiri dana možete doći na red za snimanje, ukoliko se zdravstveno stanje u međuvremenu ne pogorša.

Foto: Nova.rs

Kraljevo je od 17. juna registrovalo čak 920 osoba koje su zaražene koronavirusom, od ukupno 980 koliko ih je od početka epidemije. Preminule su 22 osobe.

Radovan Čekanac, koordinator Kriznog štaba u Kraljevu rekao da prema njihovim procenama, na teritoriji Kraljeva ima oko 7.000 asimptomatskih pacijenata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare