Kraljevo: Preminuloj devojci PCR test bio negativan

Društvo 11. apr. 202119:15 > 20:12
Podeli:
Foto:EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Devojka iz Kraljeva, stara 24 godine, koja je preminula u subotu u kovid ambulanti, imala je negativan PCR test, saznaje Nova.rs.

Ovaj rezultat stigao je sutradan, odnosno u nedelju, dan nakon što je devojka umrla.

Kako nam je nakon tragičnog slučaja rekla direktorka Doma zdravlja, Mirjana Krčevinac, devojka je nekoliko dana pre dolaska u ambulanti imala visoku temperaturu.

„Antigenski test je pokazao da je negativna, pa je urađen PCR test. Odmah nakon toga njoj se slošilo, kolabirala je i nažalost naši lekari nisu mogli da je spasu, iako su sve učinili“, rekla je Krčevinac.

Devojka je došla u ambulantu u pratnji roditelja kako bi se testirala, jer su zbog visoke temperature sumnjali da je zaražena koronavirusom.

Devojka je od rođenja bolovala od cerebralne paralize i bila je vezana za invalidska kolica. Zbog toga je imala stalnu pratnju. Iz Doma zdravlja u Kraljevu su rekli da je ovaj slučaj bio ogroman stres za porodicu, kao i za zaposlene u kovid ambulanti.

Direktorka Doma zdravlja je za Nova. rs rekla da se devojka u subotu prvi put javila u ambulantu, kako bi se testirala na koronavirus.

Ovo je bio drugi smrtni slučaj u kovid ambulantama u Kraljevu, u poslednjih nedelju dana.

Komentari

Vaš komentar