Mikica Zdravković; Foto: Zoran Lazarević

Neverica, muk i tuga … zavladala je u Kragujevcu posle saznanja da je muzičku scenu, ali i kragujevačku kaldrmu, zauvek napustio omiljeni muzičar, prijatelj, humanista, ‘’gradski lik’’, nasmejani komšija, osnivač jednog od najboljih muzičkih festivala u Kragujevcu, ‘’Arsenal festa’’.

Mikica Zdravković (46), basista bendova ‘’Čovek bez sluha’’ i ‘’Vesele osamdesete’’ preminuo je jutros u kragujevačkom Kliničkom centru od posledica izazvanih infekcijom koronavirusa, gde su se poslednjih dana lekari svim slilama borili za njegov život.

Vest je kao munja odjeknula gradom na Lepenici, a građani Kragujevca, pripadnici svih generacija, kolege, prijatelji, poznanici, opraštaju se od momka, koji je plenio svojom harizmom,talentom , upornošću i osmehom.

Mikica Zdravković Foto: Nebojša Raus

‘’Napustio nas je prijatelj, muzičar, otac, vođa benda. Oličenje ljudskosti i iskrene ljubavi i brige za sve nas…i za sve vas, svih ovih godina.
Mikice, neizmerno te volimo zauvek! Počivaj u miru

Ovim rečima od Mikice su se oprostili članovi pank rok benda ‘’Čovek bez sluha’’, koji je on, sa drugarima, kao ‘’klinac iz kraja’’ , osnovao početkom devedesetih.

div class=“fb-post“ data-href=“https://www.facebook.com/covekbezsluha/posts/10157651582578730″ data-show-text=“true“ data-width=““>

Mikica Zdravković (1974-2020)

Napustio nas je prijatelj, muzičar, otac, vođa benda. Oličenje ljudskosti i iskrene…

Posted by Covek Bez Sluha – Official on Петак, 27. новембар 2020.

‘’Tvorac našeg benda… 13 godina megauspešni kormilar u nemirnim rock'n'roll vodama….kum, brat, najbolji prijatelj…čovek za kojeg nije postojao nerešiv problem…čvrstih stavova, ali pun razumevanja i velikog srca… Osamdesete više nikada neće biti Vesele… Zbogom Mikice… neka te čuvaju andjeli’’ oproštajne su reči prijatelja iz benda ‘’Vesele osmdesete’’ .

Tvorac našeg benda… 13 godina megauspešni kormilar u nemirnim rock’n’roll vodama….kum, brat, najbolji…

Posted by VESELE 80. – OFFICIAL PAGE on Петак, 27. новембар 2020.

‘’Danas nema emisije „Kako ti kažeš“. Danas je naš dan žalosti. Otišao je naš drug Mikica. Otišao je dobri duh kragujevačkog rokenrola. Danas sem tuge i tišine nemamo šta da vam emitujemo’’ poručili su svojim slušaocima voditelji lokalne radio emisije ‘’Kako ti kažeš’’.

http

Danas nema emisije „Kako ti kažeš“.
Danas je naš dan žalosti.
Otišao je naš drug Mikica.
Otišao je dobri duh kragujevačkog rokenrola.
Danas sem tuge i tišine nemamo šta da vam emitujemo.

Posted by Kako ti kažeš on Петак, 27. новембар 2020.

Potresnom porukom, od Mikice Zdravkovića oprostio se i Fudbalski klub ‘’Kragujevac’’.

‘’Uvek domaćin, nikada gost na našim utakmicama. Ostaćeš upamćen kao veliki brat, prijatelj, drug.. Kao čovek koji je toliko toga dao svom gradu. Sjajne rok pesme, himne ‘Đavola’ su tvojih ruku delo, beskrajne sale i tvoj nezaboravni osmeh će zauvek ostati u našim srcima. Voleo si da sviraš ‘Ništa mi staro ne nedostaje’, tada bi obično palili baklje. Putuj dobri naš…Nama ćeš strašno nedostajati’’

Музичар Микица Здравковић (1974-2020) преминуо је рано јутрос у Крагујевцу након вишедневне борбе са Ковид-19.

Увек…

Posted by ФК Крагујевац on Петак, 27. новембар 2020.

‘’Saznanje da te neću sutra sresti na kafi, za našim stolom i nećemo se smejati utiscima sa poslednjih svirki i putovanja, je neizmerno bolno. Veliki moj druže, falićeš mi puno i zauvek…Putuj i andjeli neka te čuvaju. Poslednji pozdrav brate moj’’, napisao je kolega i muzičar Dragan Urošević iz kragujevačkog benda ‘’Epilog’’.

Saznanje da te neću sutra sresti na kafi, za našim stolom, i nećemo se smejati utiscima sa poslednjih svirki i…

Posted by Urosh Dragan on Петак, 27. новембар 2020.

Kragujevčani i prijatelji koje je Miodrag Mikica Zdravković imao širom Jugoslavije potresnim rečima danas se opraštaju na društvenim mrežama.
U kragujevačkom Domu omladine gde je Mikica bio zaposlen, otvorena je knjiga žalosti u kojoj prijatelji , poznanici i poštovaoci njegovog rada mogu da se oproste. Mikica Zdravković rođen je u Kragujevcu 1974.godine, a iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare