Kragujevac, gradnja, stanovi
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zemljotres koji je pola sata posle ponoći pogodio okolinu Kragujevca, uznemirio je građane, a na društvenim mrežama, ljudi objavljuju da su ostali budni celu noć u iščekivaju jačeg potresa. Prema objavama na društvenim mrežama, zemljotres je bio jak i osetio se u svim delovima grada. Kragujevčani koji žive u naseljima sa višespratnicama javljaju da je zemjotres bio ‘‘kratak i snažan‘‘. Predrag P. koji živi na 11 spratu u centru grada za Nova.rs kaže da je iznenada ‘‘samo nešto puklo‘‘ i da se posle toga zaljuljala cela zgrada.

‘‘Sve je trajalo kratko, možda dve sekunde, a na ovoj visini je bilo strašno jer se zgrada opasno zaljuljala. Na parkingu su se upalili alarmi na automobilima i bilo je jezivo koliko su sirene dugo zavijale‘‘ kaže Predrag za naš portal i dodaje da je posle toga strahovao da ponovo zaspi jer ima malu decu i plašio je jačeg potresa.

Građani na društvenim mrežama opisuju svoja iskustva.

‘‘Istovremeno potres i huk…prasak..kao da je kroz kuću dunuo vetar‘‘ napisala je jedna Kragujevčanka. Većina građana opisuje zastrašujući zvuk koji se čuo pre samog potresa. ‘‘Zlo, neki zvuk pred potres koji nikad nisam čula‘‘, ‘‘Ovaj zemljotres je jako čudan, kao da tenk pogađa u cilj‘‘, javljaju građani svoja iskustva.

Republički seizmološki zavod objavio je da je epicentar zemljotresa magnitude 3,9 po Rihterovoj skali bio 10 kilometara južno od Kragujevca, u okolini Grošnice. Zanimljivo je da se u istom delu grada zemljotres dogodio i početkom ove godine, 25. januara, a epicentar magnitude 3,3 stepena po Rihteru, bio je u ataru sela Adžine livade koje se graniči sa Grošnicom. Prema nezvaničnim podacima u noćašnjem zemljotresu za sada nema prijavljene štete.

U kragujevačkoj Hitnoj pomoći, potvrdili su nam da nije bilo poziva povređenih ili uznemirenih građana zbog zemljotresa. Tokom smirivanja tla od zeljotresa, rano jutros u 6.18 minuta, na području Kragujevca registrovan je
manji potres od 2 stepena po Rihterovoj skali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar