Foto: Milan Nikić/N1

Radnici fabrike namenske proizvodnje Zastava oružje u Kragujevcu u četvrtak su izašli iz kruga preduzeća i u koloni došli na protestni zbor, na Trg topolivaca, pod prozorima kabineta generalnog direktora tražeći poboljšanje uslova rada, plata i obezbeđenja posla.

„Vlada Srbije kao naš osnivač se prema fabrici odnosi maćehinski i bahato. Kao da svesno žele da Zastava oružje potone toliko da spasa nema. Nemamo posla ni sada ni za 2024. godinu, plate radnika su maksimalno 80.000 dinara, dok je pre deset godina veliki broj zaposlenih imao i 100.000 dinara.

Foto: Milan Nikić/N1

U našim zahtevima nema politike, a to što smo sada izašli iz hala na ulicu slučajno se poklopilo sa prevremenim skorim izborima u Srbiji. Tražimo pomoć i razgovore sa osnivačem fabrike“, rekao je Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje je na protestnom zboru radnika na Trgu Topolivaca u Kragujevcu, prenosi N1.

Radnci su na zboru jednoglasno usvojili zahteve koji su potom predati direktoru fabrike. Oni traže „hitno upošljavanje fabrike i obezbeđenje resursa za proizvodnju, deblokadu fabričkog računa , dobijanje izvoznih dozvola nadležnih ministarstava, uplate doprinosa radnicima, povećanje cene rada i plata za dostojanstven život i obezbeđivanje zaštitne opreme, tople hale i dodatnih 300 dinara po satu rada kada su hale hladne“.

Foto: Milan Nikić/N1

BONUS VIDEO Oštećen automobil kragujevačkog novinara Nenada Živadinovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar