Ilustracija: Grad Kragujevac

Kontrola poštovanja kovid propusnica u ugostiteljskim objektima startuje večeras, a kragujevački komunalci tokom prethodnog vikenda kontrolisali su primenu aktuelnih mera i obavili ukupno 293 nadzora u zatvorenim objektima. Od petka do nedelje napisano je sedam kazni, dok je u prethodnoj nedelji izrečeno ukupno 66 novčanih kazni za kršenje protivepidemijskih mera.

Tokom proteklog vikenda, ulazak u zatvorenu prostoriju bez zaštitne maske, za četvoro Kragujevčana završio se sa novčanom kaznom od 5.000 dinara.

Ilustracija: Grad Kragujevac

Komunalci su u bankama, tržnim centrima, ugostiteljskim objektima i drugim zatvorenim lokalima kontrolisali primenu ove zaštitne mere i na licu mesta pisali kazne građanima, potvrdila je za Nova.rs Gordana Damnjanović, gradska većnica i koordinatorka za primenu protivepidemisjkih mera.

Osim građanima koji u trenutku kontrole nisu imali maske, komunalci su za vikend ispisali i tri kazne pravnim licima u iznosu od po 150.000 dinara.

Damnjanović kaže da su pravna lica zatečena da rade mimo dozvoljenog radnog vremena, kao i da su im pisane kazne zbog nepostojanja kovid redara.

U prethodnoj nedelji, kragujevačka komunalna milicija i nadležne inspekcije, kaznile su ukupno 66 pravnih i fizičkih lica zbog nepostupanja po propisanim protivepidemijskim merama.

Bonus video: Procedura kontrolisanja kovid propusnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar