Kragujevac Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu je danas zvanično ukinuta vanredna situacija zbog koronavirusa koja je bila na snazi od 27. juna prošle godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Broj novozaraženih u tom gradu svakodnevno opada, pa je gradonačelnik Nikola Dašić, na predlog Štaba za vanredne situacije i stručnog mišljenja Instituta za javno zdravlje danas ukinuo vanrednu situaciju koja je trajala skoro 11 meseci.

Kragujevac je od najvećeg srpskog žarišta, postao epidemiološki stabilan grad u kome se broj novootkrivenih kovid pozitivnih osoba u poslednnjih desetak dana značajno smanjio. U najvećem talasu epidemije krajem prošle godine, na dnevnom nivou u Kragujevcu je bilo i po 400 novoinficirani, a u poslednjih nedelju dana broj pozitivnih je oko 20 osoba dnevno.

U Gradskoj upravi ističu da je epidemiološka slika grada stabilizovana zahvaljujući primeni zdravstvenih i protivepdemijskih mera, a pre svega i velikim obuhvatom vakcinacije.

Gradonačelnik Nikola Dašić, zahvalio se svim koji su poštovali, primenjivali i kontrolisali protivepidemijske mere i tako doprineli suzbijanju širenja virusa. On je pozvao građane da i dalje nastave da se vakcinišu, kao i da budu disciplinovani u poštovanju mera, kako bi grad što pre došao do kolektivnog imuniteta i vratio se u normalno funkcionisanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare