Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu biće upućivani u Kruševac na lečenje zbog nedostastka kapaciteta u prestonici, rekao je danas Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike u Beogradu.

„Moramo da shvatimo da je zdravstveni sistem prenapregnut,godinu dama, da nije sve kovid, da moramo da lečimo i one koji to nisu, i da svi moramo bar malo da uradimo da bismo pomogli sebi, sviojim bližnjima, pa i zdravstvenim radnicima“, istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, „jedine dve mere koje su bitne su vakcinacija i distanca“.

„Za to nam nisu potrebne nikakve dodatne mere“,rekao je on, navodeći da je maksimalan broj bolesnika koji smo imali na hospitalizaciji od korone bio preko 11.000. Dodao je da je broj prijema novih pacijenata trenutno veći nego broj otpusta, kao i da su u Beogradu angažovani dodatni kapaciteti.

„Nažalost, imamo jedan deo naše populacije koji ne priznaju da je kovid među nama, koji ne prihvata nikakve mere misleći da njima ništa ne može da se desi, ne prihvata mere, maske, vakcinaciju, i vodi normalan život kao da sve ovoga nema. Sve tako do trenutka kada se razbole. Onda, kada se to desi, onda je to najveći problem koji postoji“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare