korona
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Kovid bolnici Batajnica stanje trenutno je stabilno, a broj dnevnih prijema je već tri nedelje oko 10.

Imajući u vidu korona brojke poslednjih dana odlučili smo da proverimo kakvo je stanje u jednoj od najvećih srpskih kovid bolnica u Batajnici. Direktorka Kovid bolnice Batajnica, Tatjana Adžić Vukičević, istakla je u razgovoru za naš portal da je stanje u toj zdravstvenoj ustanovi stabilno poslednjih dana.

Pročitajte i ovo

„Imamo oko 85 bolesnika, a 9 osoba je inturbirano“, rekla je za Nova.rs direktorka Tatjana Adžić Vukičević.

Kako ističe dnevni prijem novih pacijenata u toj bolnici je oko 10 i stanje je takvo već nekoliko nedelja.

„Tako je već tri nedelje“, navela nam je doktorka Tatjana Adžić.

Poslednjih nekoliko dana broj novozaraženih u Srbiji kreće se od 72 do 103, dok je broj umrlih od 3 do 6. Juče je u celoj Srbiji registrovano 80 novozaraženih, a preminulo je 6 ljudi.

Do sada je u Srbiji registrovano 716.096 zaraženih od početka epidemije, a umrlo je 7.019 ljudi.

Inače, ranije danas epidemilog Radmilo Petrović istakao je da na osnovu iskustva sa ranijim virusima, naročito sa virusom gripa koji je najviše proučeni virus do sada, može da pretpostavi da će na jesen biti jedan talas epidemije koronavirusa.

Direktor Svestske zdravstvene organizacije (SZO), Marijan Ivanuša, upozorio je ranije danas da se očekuje da će 90 odsto svih slučajeva u Evropi do kraja avgusta biti rezultat zaraze delta tipom koronavirusa.

„Delta tip virusa otkriven je u Indiji, a sada preovlađuje u Britaniji i pravi velike probleme u Rusiji i koji je praktično ovde i nije pitanje da li će stići u Srbiju nego kada, a to kada možda je bilo prošle nedelje“, rekao je Ivanuša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar